Schade-
of verhuis
melding?
andere auto?

Jan's financieel blog

terug naar blog overzicht
22 Sep 2020

Hypotheek Poeldijk

Een hypotheekadviseur in Poeldijk nodig? Bij Jan de Koning Financiële Diensten draait het om u. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Hypotheek aanvragen in Poeldijk

Hypotheekadviseur Poeldijk

Ben je op zoek naar een hypotheek in Poeldijk? Veruit de meeste huizen in Nederland worden verkocht op basis van een hypothecaire lening. In plaats van het volledige bedrag direct over te maken op de rekening van de verkoper, zal de bank of een andere geldverstrekker dit voor je doen. En als hypotheeknemer betaal je vervolgens maandelijks een bedrag af. Bij het afsluiten van hypotheken komen veel vragen en voorwaarden om de hoek kijken, de hypotheekadviseur in Poeldijk kan je door dit mijnenveld leiden. Niet alleen om sneller jouw woning te betrekken, maar ook om je te behoeden voor mogelijke problemen in de toekomst. Voor hypotheekadvies in Poeldijk kun je terecht bij Jan de Koning Financiële Diensten. Op deze pagina leggen we in het kort uit hoe je een hypotheek kunt aanvragen, en waar je rekening mee moet houden.

Hoe vraag je een hypotheek aan?

Voordat je de hypotheek aanvraagt zul je eerst het voorlopig koopcontract tekenen. In dit contract worden ontbindende voorwaarden opgenomen. Dit zijn clausules waarin bepaald wordt dat de koop van een huis niet doorgaat onder specifieke voorwaarden. Het verkrijgen van een hypotheek in Poeldijk is een standaard ontbindende voorwaarde. Anders loop je het risico om met een enorme schuld opgezadeld te worden.

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel geld je kunt lenen, hier zijn diverse rekentools voor te vinden. Met een hypotheek adviseur in Poeldijk kun je bespreken welke hypotheek het beste aansluit op jouw situatie. Er kunnen flink wat verschillen zijn in hypotheken per aanbieder, de beste keuze zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Na aanvraag zul je een rentevoorstel ontvangen, waarin naast de hypotheeksom ook de hoogte van de rente en de rentevaste periode staat beschreven. In het voorstel worden een aantal documenten gevraagd, die moet je vervolgens indienen. Wanneer je een NHG wilt aanvragen, zul je aan specifieke voorwaarden moeten voldoen.

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie

Mocht je in de problemen komen met betalingen, dan kan NHG bijspringen om het tekort te dekken. Hier zijn uiteraard wel kosten aan verbonden. Ook dient er een gevalideerd taxatierapport van de woning overlegd te worden, waarin staat wat de waarde is van het huis. De meeste hypotheekverstrekkers waaronder banken zullen ook om een taxatierapport vragen.

Wanneer alle documenten ingediend zijn, en alles is in orde, dan ontvang je enkele weken later een officiële offerte. Samen controleren wij de offerte goed voordat je een handtekening zet. Wanneer deze offerte ondertekend retour wordt gezonden is de aanvraag compleet. De notaris zal vervolgens de financiële en juridische zaken regelen. Wanneer alle documenten klaar zijn wordt je gevraagd de hypotheekakte en transportakte te tekenen. Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht!

Wat doet een hypotheekadviseur?

Jan de Koning is dé hypotheekadviseur in Poeldijk die financieel advies geeft over hypotheken in Poeldijk, en zal je helpen om een hypotheek te vinden die aansluit op jouw situatie. Ook zal de definitieve hypotheekaanvraag door de adviseur worden ingediend, zo weet je zeker dat alles precies klopt volgens de regels en voorwaarden.

Naast een keuze maken voor een passende hypotheekverstrekker, zal de hypotheek adviseur je helpen om de juiste documenten te verzamelen, en na het ontvangen van het voorstel zo snel mogelijk retour te sturen. Een aanvraag duurt gemiddeld zes weken, door alles goed voor te bereiden en op tijd te versturen kun je behoorlijk wat tijd winnen.

Jan de Koning: hypotheekadviseur in Poeldijk

Kies altijd voor een adviseur in de buurt, dat maakt communicatie een stuk makkelijker. Bij Jan de Koning Financiële Diensten draait het om u. Als onafhankelijk adviseur zijn wij niet gebonden aan verzekeraars of banken, waardoor we u kunnen begeleiden naar een hypotheek of verzekering die het beste bij u past. Daar zetten wij onze ervaring, deskundigheid én ons betrouwbare netwerk voor in.

>> Lees hier waarom wij uw hypotheekadviseur in Poeldijk zijn

Maatwerk, complexe situaties en improvisatie mijden wij niet. Door proactief mee te denken, goed te luisteren naar uw wensen en een intensieve begeleiding, waarborgen we elke dag weer de tevredenheid van onze klanten. Dat is onder andere te zien aan onze hoge score op advieskeuze.nl en daar zijn wij trots op!Wat betreft de kwaliteit van dienstverlening moet je er vooral op letten of jouw adviseur zich houdt aan de Wet op het Financieel Toezicht. Je kunt hiervoor naar de vergunning vragen, ook kun je bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) controleren of de hypotheekadviseur in Poeldijk beschikt over de juiste papieren.

Wat kost hypotheekadvies?

Een hypotheek afsluiten of oversluiten. Een grote stap in het leven, bepalend voor uw financiële toekomst. Waar moet u rekening mee houden? Welke hypotheek past het beste bij uw huidige situatie én sluit aan op uw toekomstplannen? Hoe zit het met de actuele rentestand, de verschillende hypotheekverstrekkers en de bijbehorende verzekeringen?

Om tot de juiste antwoorden te komen is kennis en ervaring nodig. Beschikt u daarover? Jan de Koning wel. Als ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseur in het Westland neemt hij de tijd om uw persoonlijke situatie en wensen in kaart te brengen. In heldere taal brengt hij een betrouwbaar en eerlijk advies uit en hij zorgt voor een intensieve begeleiding.

>> Bekijk hier onze tarieven

Niet alleen advies voor de koop

Voordat je huis kunt kopen moet je veel stappen op de juiste wijze uitvoeren, het spreekt voor zich dat je hiervoor graag een specialist aan je zijde hebt waar je op kunt vertrouwen. Maar ook nadat de koop voltooid is, en je heerlijk kunt genieten van jouw eigen huisje, is het mogelijk dat je vaker een beroep moet doen op de hypotheekadviseur. Bijvoorbeeld wanneer er veranderingen ontstaan in jouw persoonlijke situatie, die zul je door moeten geven. Ook als er wettelijke aanpassingen zijn zul je daarvan op de hoogte gesteld worden door de adviseur.

Wanneer je een huis wilt verkopen, ook dan kan hypotheekadvies in Poeldijk heel goed van pas komen, bijvoorbeeld wanneer je mogelijk met een restschuld komt te zitten.

Jan de Koning Financiële Diensten is actief in o.a.

© 2022 Jan de Koning - Franklinstraat 1a, 2691 HB 's-Gravenzande - Bel 0174 - 422 926 of 06 - 513 519 62 Teksten & optimalisatie Letter-type - Webdesign & Hosting WestDijk reclame