Schade-
of verhuis
melding?
andere auto?

Jan's financieel blog

terug naar blog overzicht
11 Apr 2018

Persoonlijke Lening, Doorlopend Krediet en andere financieringsvormen

Jan de Koning helpt u bij het afsluiten en oversluiten van leningen!

Een financiering kunt u ook regelen via Jan de Koning Financiële Diensten!

Bij Jan de Koning Financiële Diensten kunt u ook terecht voor het aanvragen van een financiering. Heeft u al een lening lopen in de vorm van een doorlopend krediet of een verzendhuiskrediet? Dan is het vaak toch gunstiger om deze over te sluiten omdat de rente vaak lager is dan wanneer u deze enkele jaren geleden heeft afgesloten.

Hieronder vindt u de verschillende vormen.

Persoonlijke lening of Doorlopend Krediet.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet? Het woord zegt het al, een doorlopend krediet loopt door. De bijbehorende rente past de bank automatisch aan. Vaak word je als klant binnengehaald met een lage rente maar na een jaar betaal je al een hoger percentage.Dit gaat ongemerkt. Let er tevens op dat bij het aflossen van een doorlopend krediet deze niet automatisch wordt weggehaald uit het BKR. Daar moet uzelf achteraan.

Een persoonlijke lening daarentegen wordt automatisch afgemeld na afloop omdat de looptijd vast staat. U komt dus nooit in de verleiding om opnieuw geld op te nemen omdat dit niet mogelijk is. In tegenstelling tot het doorlopend krediet staat de rente bij de persoonlijke lening vast. U kunt deze wel oversluiten als u vind dat u een te hoge rente betaalt maar dan kan er wel een boete worden gerekend. Ondanks deze boete kan het nog steeds interessant zijn om een nieuwe lening af te sluiten.

CreditCard.

Gebruikt u regelmatig uw creditcard? Let dan op! De rente die u betaald op uw creditcard is erg hoog dus dat kan op jaarbasis erg oplopen. U kunt de creditcard gebruiken zonder een melding in het BKR, maar dan moet u wel elke maand weer de schuld hebben ingelost. Wanneer u het uitstaande saldo in termijnen terugbetaalt, wordt de creditcard wel gemeld bij het BKR.

Private Lease.

De autobranche is altijd in beweging en de automerken bieden massaal deze vorm van krediet aan. Het is natuurlijk ook heel interessant als je voor €200,- all-in een nieuwe auto voor de deur hebt staan. Maar let op: de auto wordt nooit uw eigendom en u zit vaak voor 60 maanden aan het contract vast. Daarnaast wordt bij Private Lease uw maandtarief gebaseerd op het rijden van 10.000 km per jaar dus achteraf kun je te maken krijgen met een hoger maandtarief dan verwacht. Velen rijden immers elk jaar meer dan 10.000 kilometer.
Let dus goed op en laat je goed informeren. Private lease wordt in het BKR gemeld voor 55% van de som van de aanschafwaarde. Voordeel is wel dat de reparatiekosten, verzekering, wegenbelasting en de financiering in het maandtarief zijn verwerkt.

Financial lease.

Bij Financial Lease wordt u wel eigenaar van de auto. U leent een bedrag en betaalt uiteraard gewoon maandelijks aflossing en rente. Na de looptijd heeft u een restbedrag open staan die u dan in één keer aflost. Of u sluit een nieuw krediet af door de auto in te ruilen en weer een nieuw contract af te sluiten met een nieuwe auto als onderpand. De vaste lasten dient u zelf te betalen. Het voordeel is daarbij wel dat u de regie zelf in handen heeft.

Heeft u vragen over het afsluiten van een lening of denkt u dat u beter uw huidige financiering kan oversluiten? Kom dan bij ons langs op ons kantoor in het Westland of vul het contact formulier in. Onder het genot van een kopje koffie kunnen we samen met u een plan maken om goedkoper te lenen en wellicht kunnen we er op korte termijn voorzorgen dat u uw schuld helemaal af kunt betalen.

Tot ziens, bij Jan de Koning Financiële Diensten!

© 2022 Jan de Koning - Franklinstraat 1a, 2691 HB 's-Gravenzande - Bel 0174 - 422 926 of 06 - 513 519 62 Teksten & optimalisatie Letter-type - Webdesign & Hosting WestDijk reclame