Verzekeringen

De uitdrukking ‘beter het zekere voor het onzekere’ bestaat niet voor niets. Verzekeringen zijn er voor uiteenlopende zaken en zijn er in veel verschillende vormen en maten. Maar welke verzekeringen zijn nou van toepassing op uw persoonlijke situatie?

Bij Jan de Koning Financiële Diensten vertellen we u er graag over. Welke verzekeringen verplicht zijn, welke verzekeringen in uw omstandigheden aan- of af te raden zijn en welke kosten daarbij horen.

Een duidelijk advies, waarmee u veel problemen in de (nabije) toekomst kunt voorkomen!

Verzeker je als ZZP’ers in de zorg

Als zzp’er in de zorg is het aan te raden om jezelf goed te verzekeren en rekening te houden met de toekomst. Een aantal zaken zijn van belang.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet automatisch nodig. Zorginstellingen zouden hiervoor verzekerd moeten zijn. Als zzp’er kun je aangesproken worden op de gevolgen van een schadegeval. Wil je dit risico verkleinen? Neem dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor loop je minder (financieel) risico mocht er toch iets misgaan tijdens je werkzaamheden.

Een belangrijke verzekering is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Houd er rekening mee dat dit niet automatisch geregeld is zoals dit bij loondienst wel het geval is. Zolang je in loondienst bent krijg je het loon bijna volledig doorbetaald in geval van ziekte of ongeval. Als zelfstandig ondernemer moet je zelf zorgen voor je inkomen. Ook als je niet meer in staat bent om te werken. Zeker als je volledig als ZZP-er aan de slag gaat is een goede verzekering hiervoor noodzakelijk. Ga je dus volledig zzp’en, neem dan een AOV is ons advies! De mate van uitkering en de duur hiervan kun je zelf bepalen. Via een adviseur kun je kiezen uit de vele aanbieders die er zijn en de juiste dekking samenstellen. Denk dus tijdig aan deze(maatwerk)verzekering zodat je gelijk verzekerd bent vanaf je eerste klus.

Voor je pensioen geldt hetzelfde als voor de arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen. Dat stopt zodra je niet meer in loondienst bent. Je behoudt bij pensioen wel je rechten die zijn opgebouwd maar de groei is eruit. Zorg dus ook voor een goede regeling als het om je oude dag gaat.

Meer weten?

Jan de Koning Financiële Diensten beschikt over de juiste kennis en ervaring en helpt u om tot de juiste antwoorden voor uw persoonlijke situatie te komen. In heldere taal brengen wij een betrouwbaar en eerlijk advies uit. Vervolgens helpen wij u om alle stappen te doorlopen aan de hand van de juiste begeleiding.

Als onafhankelijk verzekeringsadviseur werken we samen met verschillende verzekeraars, zoals Nationale-Nederlanden, ASR, MOVIR, Klaverblad en vele anderen. Zo kunnen wij altijd de meest geschikte aanbieding vinden die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Onze verdiensten staan los van welke verzekeraar u kiest.